Hvad er massage?Massage er en af verdens ældste behandlingsformer, som kan spores hele 5000 år tilbage til det gamle Kina..

Massagen virker ved, at den forbedrer kroppens kredsløb, løsner muskelstivhed og lindre ledsmerter.

Mennesket har anvendt denne kunstart som behandling i årtusinder, og man har forstået at hænders berøring af kroppen kan fremkalde dybe ændringer i krop og sjæl.

Massagens kunst er ikke alene en af de ældste behandlingsformer der findes, det er tillige også en af de mest enkle, men det kræver noget af behandleren. For at massagen skal være vellykket, skal massøren besidde en stor viden om anatomi og fysiologi, han eller hun skal være et empatisk menneske for at kunne forstå sin kunde, og så skal man have en ærlig og dybt følt intention om at ville hjælpe et andet menneske. Alt andet vil i bedste fald blot være en behagelig gang ”gniden” på et ømt punkt.

Når man får smerter, så skyldtes det at affaldsstofferne fra cellernes forbrænding, ikke kan komme væk fra musklerne og tilbage i blodet. Disse affaldsstoffer ophobes så i musklerne og det trykker på nerverne, og derved begynder det at gøre ondt. Hvis vi forestiller os, at affaldsstoffene er ophobet i ryggens og lændens muskler, så vil det typisk begynde at gøre ondt i ryggen når man går. Dette kan resultere i, at man ubevidst kompensere for smerten ved at gå på en anden og mere stiv måde, og det kan igen resultere i uheldig slitage på knæ og hofteled.

I dag er det tit arbejde og en stresset hverdag der skaber behovet for en massage. Det kan være at arbejdet er langvarigt eller hårdt, eller måske i en træls og stationær arbejdsstilling. Eller måske er det en meget stillesiddende arbejdsstilling som f.eks kontorarbejde der skaber problemerne. Men hvis er man stresset i sin hverdag, så kan det også gå galt. Ved stress er kroppen i ”alarm beredskab” og der bliver sendt kamphormoner ud i blodet. Det gør at musklerne konstante er anspændte, og så mindskes den naturlige blodcirkulation i musklerne, og herved ophobes affaldsstofferne.

Den dygtige massør kan via sin faglighed, sin empati og sin intention, fjerne og forebygge disse ansamlinger at affaldsstoffer. Han kan med en blanding af blide strøg, varme hænder og tid, arbejde sig ned i musklerne og på faglig og korrekt vis fjerne disse affaldstoffer fra musklerne. Det vil så sætte gang i den naturlige blodcirkulation og kunden vil opleve en følelse af lettelse og fornyet energi. Når lettelsen kommer, så aflastes også nervesystemet i hele kroppen, og det kan igen have stor betydning for følelsen af velbefindende, og på hvor modtagelig man er for den stress der påvirker i det daglige. Man kan sige at der er kommet strøm på batteriet igen.

Desværre er der mange der tror at det skal gøre ondt når man modtager en massage. Det skal det ikke, og det er her at fagligheden og kunsten kommer indover. Har man eksempelvis ondt i nakken og skuldrene og går til en massør, så skal behandlingen hele vejen igennem være behagelig. Det kan være forbundet med en vis smerte at få løsnet musklerne, men det skal føles som en meget let smerte, der kan forveksles med lettelse. Alt andet er forkert.

En veludført massage er i høj grad med til at gendanne kroppens naturlige balance. Og en god balance er når man er føler sig let og glad, har overskud og lyst, og bare er glad for hver dag der kommer.

 

Adresse

Klinikfysik
v/Christian Solnæs

Møgelvangsplads 5,
7900 Nykøbing Mors

Telefon

+45 4025 3367

Åbningstider

Mandag-Fredag: 07:00-17:00

Lørdag: 08:00-12:00

INFO: Afbud meldes til klinikken pr. telefon eller mail senest 3 timer inden behandling, ellers fremsendes en faktura på det aftalte beløb